Saxå Bruk

Saxå Bruk, som är Värmlands äldsta, från år 1540, kom i min ägo 1984. Saxå Bruk ligger mellan Grythyttan och Filipstad, vackert beläget vid sjön Saxen.

Herrgården med flyglar, kavaljersbyggnad, Ernstmagasin och Lusthus är varsamt renoverade och omgärdas av en långsträckt park som övergår i Saxå Golfklubb, en av Sveriges skönast belägna 18-håls golfbanor.

Jag har öppnat denna historiska miljö för besökare och välkomnar Er gäster att bo i historiskt charmfullt inredda gästrum med hotellstandard.
Restaurang och Herrgårdscafé har öppet från midsommar till mitten av augusti varje år.  Hotellrum med självhushåll går bra att boka 1 maj till 30 september.

Hälsningar från Er tillgivne,
Carl Jan Granqvist

Information om Saxå Bruk       Bokning av Golfpaket

Bild från den underbart belägna stugbyn. Du kan även nedan se en beskrivande film från stugbyn.

Stugbyn

Alldeles intill golfbanan finns en stugby där du kan hyra stuga eller lägenheter, fullt utrustad för självhushållning.
Vi samarbetar med Golfklubben och kan erbjuda förmånliga priser för stuga eller lägenhet. Boende inklusive greenfee per person 695:- Konferenslokal & Bastu 550:-.

Är du inte sugen på att spela golf så går det också bra att bo här. Du bor i det vackra Värmland. Runt om finns svamprika skogar och fiskrika sjöar. Dessutom finns det massor av kultur i området då området är rikt på järnmalm och blev på så sätt grunden till Sveriges storhetstid.

Boka och läs vidare:

Vill du boka eller se mera så klicka på länken www.hyra-stuga.se/index.shtml